-
Čas přípravy5 min
-
Doba vaření20 min
-
Porce4
-
Celkový čas25 min
Zapečená treska s vejci a zeleninou
Zapečená treska s vejci a zeleninou je jednoduché a zdravé jídlo, které připraví i začátečník. Jídlo je vhodné pro děti, které ryby často nejí a zde je možnost rybu schovat ve vajíčkovém kabátku. Jako zeleninu nejčastěji volím hrášek a pórek, které nevyžadují dlouhou tepelnou úpravu. Do směsi však můžete přidat například předvařené růžičky brokolice nebo podušenou karotku.
Suroviny na zapečenou tresku s vejci a zeleninou
- 4 kusy mražené tresky
- 3 vejce
- drcený kmín
- bylinková sůl
- mražený hrášek
- půl pórku
- lžička sušeného česneku
- sůl & pepř
- máslo & olej na smažení
TIP: Můžete přidat trochu strouhaného sýru, který přidáte do směsi vajíček před zalitím filé.
Zapečená treska s vejci a zeleninou postup přípravy
- Nejprve si na pánvi rozehřejte trochu másla a přidejte stejný podíl oleje. Přidejte tresku, kterou během toho jak bude povolovat okořeňte bylinkovou solí, kmínem a pepřem.
- Jakmile je ryba opečená z obou stran, tak si rozšlehejte vejce se solí, pepřem a sušeným česnekem. Přidejte nakrájený pórek a mražený hrášek.
- Směsí vejce a zeleniny zalijte tresku a pod pokličkou nechte vejce ztuhnout.
- Podávejte s bramborovou kaší nebo bramborem a talíř ozdobte zeleninou podle vaší libosti.
Vyzkoušejte také:
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review